31 augusti 2009

Hej, vilken helg det varit, sitter här och är helt lyrisk(på en måndag!!). Red Emmis och Telli igår, det gick supersuper! Emmis hoppade några språng och han är riktigt fin, Telli fick gå lite över bommar för att han ska fatta vad han gör samt lite träning för styrningen. Det gick också super, fick mamma och Gunilla att lägga ut en bom i vardera hörn, när han gått över dem några varv i båda varven, lade vi ut en bom på varje mitt av långsidan. Det gick också jättebra, red bara i trav för så ba styrning har vi inte ännu, hihi. Rätt bra fräs i honom kan jag säga, det gör det hela ännu roligare. Ska försöka lägga in en video på är Emmis hoppade igår. Hade som sagt lite problem med videon i lördags, hoppas bloggen repat sig. Först Emmis på bild sen Telli.




29 augusti 2009

verkar vara något fel är på bloggen, går inte att lägga in videon och en del av min text har försvunnit :/ men ni kan kopierna den här länken och kolla på videon där : http://www.youtube.com/watch?v=MmOoMXylMiA

29 augusti 2009

Idag var det tävling på schemat med Fellow i Åsbo pk, hoppade en 90cm klass och han var felfri. Han var så duktig och det var riktigt roligt att rida. Han har så fina och runda språng plus att han är snygg, det gör att många vänder sig om och säger att han är snygg och hoppar bra. Inne på banan var han jättelugn och samlad, ibland kommer man lite nära hinderna och ibland är man lite långt ifrån. Men han är ju bara 4år den lilla killen. Tråkigt att Gunilla inte kunde vara med, men ibland blir det så.


26 augusti 2009

Hej, gårdagen blev lite speciell, mamma och jag blev påkörda av en (ursäkta språket) IDIOT på väg till jobbet. Vi stod stilla i kö och en man kör rätt in i oss utan att bromsa i ungefär 50-70km/h. Han satt och pratade i telefon och skyllde på att han blev bländad av solen. Märkligt eftersom att ingen annan blev det, men men. Det hände och vi åkte in till akuten med ambulans för att kolla nacken osv, men det blev inga allvarliga skador på varken mig eller mamma. När vi satt i ambulansen ringde det en på Fellow och jagvar tvungen att klicka bort, men som tur ringde han upp till mamma. Blir väl en visning på fredag eller nästa om han fortfarande är intresserad.

Red i alla fall ut en sväng på Fellow idag, kände knappt av nacken och ryggen alls, skönt. Fellow gick jättebra och han kan bära sig mycker mera nu, visst är det lite svårt för honom i galoppen, men han är ju bara 4år. Lägger in en bild på när Fellow hoppar i trolleholm för ett tag sedan. Kram på er mina läsare!



23 augusti 2009

Hej ännu en toppendag avklarad med unghästarna. Emmis och Telli gick superbra båda två, red ut för första gången på Telli och det gick så bra så, lite tittig med det var nog bara för att hans kompis var likadan, Phaether. Inte helt omöjligt att jag kan ha stavat fel på hans namn. Jag och Gunilla red ut på en stubbåker och det är riktigt roligt att rida där, just det här med att slippa vara oroligt om att banan "tar slut" på en unghäst. Pigg som attan var Telli och jag log hela tiden. Phaether var också riktigt pigg men han orkade inte den stackarn. Emmis fick gå på banan igen och nästa helg ska han antagligen få bli riden ut. Han skötte sig bra på banan och vi tränade lite styrning, oftast de som kan vara en svårighet.  Fick mamma och Gunilla till att låta fantasin flöda och de lade ut ett par bommar här och var i paddocken. Det gick faktiskt bra, visst är det svårt ett par gånger, men det är ju därför vi tränar. Avslutade med att galoppera över vattenmattan som gick hur lätt som helst, och hoppa ett minihinder med murmotiv, som också gick jättebra.

Trevlig dag med andra ord :) Telli på bilden. Godnatt.


21 augusti 2009

Hej, idag är det fredag som jag tror alla vet, jag och mamma åkte iväg och red de små kusarna (eller ja små och små, Emmis är väl minst 170cm nu i alla fall). Eftersom att jag och mamma gemensamt köpte en ny sadel till Phiis(e. cagliostro-minotauros) tog vi med den och provade på Emmis, den låg jättebra och vilken skillnad det gjorde på honom. Känns väldigt klantigt att vi inte kollat sadeln innan, men det viktigaste är att "problemet" är återgärdat. Emmis blev så förändrad, svarade framåt för skänkeln direkt och var riktigt taggad. Superroligt att rida!! Hoppade lite idag också, Emmis är super attt hoppa, han tittar inte alls och vi hoppade till och med ett litet hinder på max 40-50cm med vattenmatta, han brydde sig inte. Och vilken skillnad det blev på hans hopp med den "nya" sadeln. Telli hade nog en lite sämre dag idag, han var väldigt tjafsig i munnen, men lika pigg som vanligt. Vi behöver ju inte prata om att jag gled av framåt när han skyggade för en infångare, haha. Såg säkert oerhört roligt ut. Man vet aldrig vad som händer med dessa unghästar. Känns väldigt tråkigt om Emmis eller Fendi blir sålda inom kort. De är mina favoriter, hihi. Ganska lika varandra i temparamentet, lugna men ändå pigga när det behövs. Vi ska väl antagligen börja hänga lite på Fendi och Hero alldeles snart.

Nu kommer äntligen filmen upp på Telli från förra helgen. Den verkar lite konstig i slutet, de sista 10-15 sekunderna är det svart, hmm... Teknisk som man är. Man ser åtminstonde lte.



16 augusti 2009

Hej, idag var det uteridning på schemat med Emmis, sagt och gjort. Det gick super, inga problem alls, blev inte så mycket galopp och trav men det gör inget i och med att det var första gången han blev riden ut sedan inridning. Telli, Fendi och Hero skulle löshoppa, men det blåste något så fruktansvärt så Telli var den enda som fick hoppa lite, det gick också jättebra. Lite bilder ser ni nedan, kommer en film senare också, har lagt ihop några snuttar men inte laddat upp på youtube ännu. Kolla bara hus snygg han är, Telli. Nu ska jag sova efter en hektisk dag, natti.



12 augusti 2009

Hej, red Emmis och Telli(Montelli) igår, kom dit vid halv 8 och red cirka en halvtimme på bägge, det är precis vad de orkar de små bebisarna. det gick jättebra med båda, men de är bra på helt olika saker. Telli har i alla fall inga problem med motorn, haha. Emmis är väldigt duktig för han är så sansad hela tiden, stressar inte upp sig i onödan, så himla skönt. Därimot är han så stor så han orkar inte helt bära sig, vilket inte alls är konstigt. Istället för att rida på banan på söndag ska vi prova att rida ut, kan nog bli riktigt roligt. Hinner nog bara rida ut med en så det får bli Emmis. Ska se om de andra tre får löshoppa lite. Hoppade lite med båda igår och det gick bra, Telli har en fantastiskt teknik och Emmis är orädd men behöver förstå lite bättre att skänkeln betyder framåt, och det är där jag tror att uteridning kan hjälpa honom. Att han bara får gå framåt och inte tänka på att hålla ihop sig i svängar osv, plus att det alltid såklart är roligare att rida ut.

Nu blir det att sova, har inte lagt in bilderna från igår, såg att det blev en bra hoppbild på Telli, men kommer in här inom sinnes tid. Fick bli en bild på min egna häst Lucky så det inte skulle se naket ut.


9 augusti 2009

Idag var det då dags för fölvisning med den lilla underbaringen Hailey Mail (e. jaguar mail ue. hills double). Det gick jättebra med själva visningen av den lilla bruttan, hon var så snäll och visade upp sig brilljant, men tydligen tyckte inte domarna att det räckte. Vi hade förväntat oss att det kanske kunde bli avdrag pga av hennes lite kortare hals(inte synligt kort, men ni vet hur petigt det är på alla visningar) men i stället fick vi en anmärkning om att hennes hals var något lång?! Okej? Hennes skritt är också helt fantastisk tyvärr fick hon inte riktigt de poängen hon förtjänar, så klart var hon lite spänd inne i ridhuset men den skritten hon visade upp idag var inte alls dålig. Men men som hopphäst är galoppen viktig och där plockade hon lite fler poäng. Hon är i alla fall korrekt byggd. Några ord hon fick var ungefär:


" hon har ett vackert huvud, välansatt hals, feminim häst, musklad bog och ett välbyggt kors"


Jag är i alla fall nöjd med dagen och det tror jag Gunilla är också även om den inte blev helt som vi tänkt oss. Herregu hon är bara ett föl vad kan man förvänta sig, och egentligen har dessa fölvisningar ingenting med framtiden att göra. Spela roll om ett öl på 40poäng eller 60poäng, dels handlar allt om dagsform, erfarenhet, osv.

Lite bilder och hennes visning ser ni nedan.



6 augusti 2009

Förlåt men hade helt glömt bort att skriva om ridningen på bebisarna i tisdags, så här kommer det en liten uppdatering. Gunilla hade tagit in alla hästarna är vi kom dit och Emmis stod så snällt på stallgången och väntade på mig. Eftersom att de flesta hästarna var inne tyckte han att det var lite småläskigt till att börja med, alldeles själv ute är inte att leka med tyckte han nog. Men det gick över ganska snabbt och han gnäggade bara då och då. Han fick till och med göra lite hoppdebut under ryttare också, gick super, han är ingen häst som stannar eller hittar på dumheter i alla fall. han skuttade över som ingenting, tyckte nog att det var ganska lågt så han ansträngde sig inte direkt.

Montelli hade fått sig en smäll på ena bakbenet, dock inget allvarligt, så vi bestämde oss för att bara rida lite "vanligt på marken" inga skutt blev det och inga bomserier. Han var dock riktigt pigg och man ser hur mycket han älskar att bli riden. Ska bli kul att rida dem nästa gång, blir nog till helgen. Så får vi se när nästa löshoppning blir.

Fellow ska tävla på lördag så får vi se hur det går, hoppade honom lite på banan igår och han var SUPER. Mums på den hästen, kommer sakna honom om han blir såld snart. Luftiga språng och det här sköna lugna tempot som alla vill kunna hålla på sin häst utan att riskera att hästen bryter av.

Antagligen fölvisning på söndag med lilla Hailey.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, jobb imorgon igen. Film på Emmis nedan och en gammal film på Fellow från trolleholm i våras.



2 augusti 2009

Äntligen gick det att ladda upp bilderna. *happyface* Lägger också in videon på när Montelli hoppar, har inte tagit bort ljudet så ignorera mitt häpna skrik över att han hoppade så fantastiskt.

Hero


Fendi


Emmerson


Montelli


Montelli


Emmerson




1 augusti 2009

Löshoppning på schemat idag, gick verkligen bra. Montelli hoppade men en otroligt bra teknik, likaså Emmerson. Fendi och Hero gjorde sin debut inne i manegen med lsöhoppning och de skötte sig väldigt bra. Lite segt med att reagera framåt, men när de väl förstod att de skulle springa runt i paddocken gick det jättebra. De hoppade inte alls högt eftersom att de var första gången så de ansträngde sig inte heller. Jag dog en liten sekund när Montelli verkligen visade sin kapacitet och hoppade grymt bra med sina bakben, inte så pjåkig frambensteknik heller. Bilderna kommer tyvärr senare då det inte fungerar att lägga upp nu.

RSS 2.0