29 juli 2009

Jaha igår red vi igen, eller ja jag red och mamma och Gunilla filmade och fottade. Som innan var det återigen en stor förändring på pållarna och det gick supersuper. Jättefin galopp i flera varv på den "lilla" storingen Emmis och Montelli gjorde till och med hoppdebut på en liiiitet räcke. Över förväntan som vanligt, blir bara duktigare och duktigare hela tiden. Montelli har riktigt mycket motor och gillar lite fart, men han hittar ALDRIG på något dumt, han är verkligen genomsnäll, och det är minst sagt Emmis också, han är bara en häst av den lite lugnare typen. Tror att han kommer växla upp en hastighet när han har helt koll på sina giraffben. Söta pållar. Nästa gång ska vi kanske prova att hoppa något skutt med Emmis, blev bara lite bomträning igår, absolut inga som helst problem. Jättelugnt och fint travade han över dem. Jag har inte direkt läst igenom den här texten så får ursäkta om det är några stavfel, klockan är nämligen över 22.00 och jag ska hoppa in i duschen och sedan sova för att orka upp till jobb imorgon. Dagdrömma lite om Fendi också, efter laptop, som för övrigt ska löshoppa lite tillsammans med de andra unghästarna till helgen. Kommer bli superroligt. Puss och kram. Lägger in ett par videos från igår, Montelli sedan Emmis, svårt att förväxla dem.


25 juli 2009

Hästarna var verkligen supersuper igår!! Lyrisk. Montelli fattade vänstergaloppen utan att fatta höger och byta sedan, kanon. Emmis var stenpigg och både han och Montelli gick över tre bommar. Verkligen superduktiga är dem. Började regna när jag red Montelli också, men han brydde sig inte direkt om det. Montellis bror Fellow, var på träningstävling i onsdags och var felfri i 80cm. Han har gjort två starter nu och varit felfri i båda. Det är kul att vara pilot när det går så bra med bebisarna. Emmis nedan. Nästa gång de blir ridna blir antagligen på söndag, måndag eller tisdag. Beroende på väder osv.


20 juli 2009

Igår var det dags igen, ett pass vardera för Emmis och Montelli. Det gick superbra, igen. Båda gjorde stora framsteg och det blir mer mer och "ridning". Montelli tar skänkeln jättebra och är väldigt känslig, Emmis är inte lika kvick att reagera som Montelli är, men det kommer nog. Båda två är så snälla och hittar inte på något dumt, Montelli var bara riktigt pigg när jag hoppade upp, han ville börja galoppera direkt, så söt. Jag bara skrattade och det gjorde mamma och Gunilla med. Blev inga bilder denna gången eftersom att jag glömt ladda kameran, men lägger in videorna som Gunilla lagt upp. Först Emmis sen Monetelli. Nästa pass blir på torsdag jag tror, då ska Montelli få gå lite över ett par bommar, så ser vi hur det går. Emmis får vänta lite med det eftersom att han inte tar skänkeln så pass bra ännu.




15 juli 2009

Igår var det dags för bebisarna igen att bli ridna, skulle jag beskriva det med ett ord skulle det nog vara: fantastiskt. Är väldigt stolt över dem, började med att rida Montelli, säger bara att remonten är verkligen gjort susen, han slår och slänger knappt med huvudet och man kommer mer till ridning. Hans svårighet är att fatta vänster galoppen, men plötsligt skedde ett mirakel, han fatta åter igen  höger galopp i en ganska snäv vänstersväng, jag tryckte till lite grand med skänkeln och tror ni inte att han bör galopp? Herregud hästen är 3år, han böt galopp? Och inte nog med det, när jag red Emmis så lät jag bara honom galoppera i den galoppen som han kände för, eftersom att han inte förstått lika bra som Montelli hur galoppskänkel fungerar, efter att han snubblat ett par gånger säger Gunilla full av skratt: han har verkligen ingen koll på sina ben, förlåt men det ser väldigt roligt ut. När vi alla minst anar det galopperar jag förbi mamma och Gunilla i "fel galopp" och mitt framför dem gör han ett klockrent byte. Vi alla blev väldigt häpna, var precis som att han skulle visa vad han går för. Utan en endaste hjälp, haha så söta bebisarna är! Idag var vi i falsterbo för att titta på lite unghästar, men det var inga ungästklasser idag, vilken miss, i alla fall inte när vi var där. Jaja, nästa pass för ungisarna blir på lördag eller söndag.

Neden Montelli och sedan Emmis.
(läskigt jag ser lika konstig ut på båda bilderna, nästan omöjligt att se någon skillnad)


Lägger in en liten filmsnutt på Fellow(Montellis halvbror, samma mamma)
Framridning till pay and ride.


12 juli 2009

Ojoj två inlägg på en dag? Jadå vi slår på stort idag, men är så nöjd med dagen så kunde inte vänta med att skriva till imorgon! Red ungefär en halvtimme på både Montelli och Emerson. Det gick alldeles utmärkt idag, Gunilla hade bytat nosgrimma på Montelli efter att han hållt på och slängt med huvudet mycket under de gångerna jag ridit honom, men med en remont gick han mycket bättre. En klar förbättring, galopperade lite också, lite svårare för honom att fatta vänstergaloppen, men det är sånt som kommer med tiden. Nu till Emerson, sist när vi skulle fatta lite galopp förstod han inte helt och började så smått att bocka lite, men idag använde jag mig mycket av rösten och hjälpte till lite lätt med ridspöet bakom sadeln, och det blev mer än ett halvt varv i galopp!! Duktiga lilla bebis, så glad att det gick så fint idag. Nu är jag lite trött, klockan är 22.10 och det är jobb imorgon. Fina hästar jag rider om dagarna, Fellow(Montellis bror), Lucky(min egen, e.quite easy ue.lucky light), och som idag Emerson och Montelli. Kan inte vara annat än glad, unghästar är riktigt roligt. Eftersom jag gillar att fotografera kommer lite bilder som jag tagit och några som mamma tagit när jag red.

De tre första bilderna är på Emerson, resterande på Montelli.

                               

älskar du mig så älskar jag dig, hihi en ganska gullig bild på mig och Emmis.


12 juli 2009

Idag är det söndag, helgen har gått alldeles för fort, ikväll ska jag iväg till Gunilla och rida bebisarna, ska bli jätteroligt. Alltid lika roligt att komma dit, finns så många söta kiiisar där också, haha. Här kommer i alla fall en Video på Emmis från sist. Får avsluta med en liten bild på Astrid, den lilla kiiisen!

 


8 juli 2009

Igår åkte jag och mamma till Gunilla för att jag skulle rida lite på ungisarna, Emerson(Emmis) och Montelli. Det gick bra med båda, Montelli håller väl på att byta lite tänder eftersom att han är lite ostabil i sin mun, eller så är han bara ovan att ha bett i munnen. Emmis var riktigt pigg och lite busig, blev ett par försök att bocka lite av glädje men han är ju ganska stor så det blev inte helt lyckat. Kanske jag åker på en flygtur nästa gång, nej det får vi inte hoppas. Gick en runda bort till Emmis och Montellis hage för att titta på Fendi (e. Laptop) och Hero (e.Heartbeat), knäppte ett par fotton så nedan ser ni dem. Film från igår kommer efter hand.

Bild 1 Hero
Bild 2 Fendi
Bild 3 Emmis och Gunilla



2 juli 2009

Mitt första inlägg här på min nya blogg "younghorses.blogg.se", denna blogg kommer mestadels handla om de unghästarna jag riders utveckling. Just nu på schemat står Emerson (e. Emmerton ue. First Trump) och Montelli (e.Robin z ue. Hills Double xx) som för övrigt är halvbror med en annan häst jag rider för tillfället, både Emerson och "Köttbullen" är födda år 2006 de ägs av Gunilla & Sven på Nybo Gård i Axelvold.

Första ridpasset idag på de små bebisarna gick väldigt bra, ingen bockning eller dylikt. Supernöjd och nästa ridpass blir antagligen på söndag. Tyvärr var det nog lite hack i skivan så jag och mamma ska köpa in en ny, mamma är inte direkt någon höjdare på att filma, men det är åtminstonde någonting. Det syns på filmerna också vem som är stört *host* Emerson *host*. Bilder kommer efter hand, kommer väl en och annat bildbomb då och då.


RSS 2.0